Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014

Πλειστηριασμοί ΣΤΟΠ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ / ΦΟΡΕΙΣ


Πλειστηριασμοί ΣΤΟΠ

Ο στόχος ​των αγορών είναι η μεγάλη δημόσια περιουσία​​ και μέσω αυτής η απόκτηση της ίδιας της χώρας. Θέλουν​ να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις δημόσιας γης, ειδικά παραλίες και άλλα φιλέτα, που θα τις μπαζώσουν και θα φτιάξουν τόπους αναψυχής για πλούσιους, πληρώνοντας μόνο ένα μικρό ποσοστό.

Για να μπορέσουν όμως να κάνουν όλα αυτά χωρίς αντίδραση εκφοβίζουν τον λαό, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και το κράτος.

Μέχρι σήμερα αυτό είχε αποτέλεσμα. Όμως βλέποντας την μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να πάρουν και άλλα μέτρα καταστολής. Να αρχίσουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Η φορο-επιδρομή με χαράτσια αφαίμαξε τις Ελληνικές τράπεζες από τις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να μην περάσουν ​τις δοκιμές αντοχής (stress tests) και σήμερα να χρειάζονται ρευστό.
Οι διεθνείς τραπεζίτες αφού αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια σε εξευτελιστική τιμή (4,5%), ζητούν πλέον την εξόφληση των. Αυτό σημαίνει πως θα βάλουν τις Ελληνικές τράπεζες να προβούν αυτές σε κατασχέσεις και μετά να τους δώσουν τα χρήματα. Ο έλεγχος αυτός γίνεται πια σε 4 μόνο τράπεζες ώστε να είναι απόλυτος.
Τα δάνεια των επιχειρήσεων και τα στεγαστικά δάνεια, οι υπερβολικοί φόροι, οι μειώσεις μισθών, τα χαράτσια και η ανεργία, έχουν γονατίσει την Ελληνική οικογένεια, που ψάχνει να βρει διέξοδο.


Πρέπει να αντιμετωπίσει ότι είναι στο χέρι της με κοινωνικούς αγώνες. Αρχικά τον άμεσο κίνδυνο που είναι οι κατασχέσεις - από 1/1/2015 για χρέη στις τράπεζες - και μετά τις αιτίες ( φόροι, χαράτσια, δάνεια ). Επειδή οι μειώσεις σε μισθούς, η ανεργία, η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί από κινήματα παρά μόνο από μια άλλη κυβέρνηση.


Τι να το κάνει αυτό όμως ο κάθε πολίτης αν του πάρουν το σπίτι; Έτσι θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία ενός κινήματος που θα έχει για σκοπό την δημιουργία δικτύου ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ενάντια στα χαράτσια και στον ΕΝΦΙΑ των μικρομεσαίων ( 6δις χρωστούν στο κράτος μέχρι 3000€ και 63δις περισσότερα όμως το κράτος θέλει να εισπράξει μόνο τα 6δις! ) και αυτό να υποχρεώσει όλες τις κυβερνήσεις να ενδιαφερθούν για το συμφέρον του λαού.

Με το δίκτυο αυτό θα ενώσουμε όλους αυτούς που πλήττονται σήμερα ώστε να γίνουν μέλη αυτού του δικτύου συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Για να γίνει αυτό πρέπει να διοργανωθεί μια κεντρική συνάντηση καλά διοργανωμένη που να ενημερώσουμε την ίδρυση αυτού του δικτύου και τις μεθόδους αποτροπής των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια δεν είναι παρά μόνο τα μέσα πίεσης, όπως και οι δήθεν 100 δόσεις. Αυτές είναι μόνο για εκείνους που έχουν και δεν πληρώνουν που τους χαρίζουν τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Ενώ οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτοί θα χάσουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: