Κυριακή, Ιουλίου 12, 2015

λάθος;

Όταν σε υποστηρίζει ένας εχθρός σου, τότε σίγουρα έχεις κάνει λάθος.

Όταν σε υποστηρίζουν όλοι οι εχθροί, τι έχεις κάνει;


Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν θωράκισε τη χώρα όπως έπρεπε. Δεν έβαλε τα θεμέλια για μια νέα πολιτική και μια νέα Ελλάδα. Δεν έδειξε τι σημαίνει αριστερά. *

Άφησε τις δομές ίδιες και δεν έδωσε καν το στίγμα της αριστερής διακυβέρνησης, ξεχνώντας όλα εκείνα που τον έκαναν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ριζοσπαστική αριστερά.

Τοποθετώντας άτομα του παρελθόντος σε θέσεις κλειδιά, άφησε την αντίδραση να θεριέψει. Δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικό και δεν θωράκισε την κοινωνία. Την κοινωνία που βλέπει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ σαν την μοναδική απάντηση ενάντια στο ισχυρό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο.
Ακολουθώντας ήπιες πολιτικές πίστεψε πως η αλλαγή θα ερχόταν συν τω χρόνω, όμως ποια αλλαγή; Συγκεκριμένα άτομα που βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις υποστήριξαν το ΝΑΙ είτε ανοιχτά είτε κρυφά. Αυτοί δεν είναι ανάγκη να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον δεν αλλάξει η πολιτική αυτή, δεν πρόκειται να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας. Αριστερά σημαίνει αλλαγή, όχι ενσωμάτωση.


Ο χαμένος χρόνος αυτός είναι πιο σημαντικός από την άτακτη ήττα στην εξωτερική πολιτική.


* αριστερά σημαίνει πραγματική παιδεία, δωρεάν περίθαλψη, ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία, διαφάνεια και πάνω απ' όλα Δικαιοσύνη.

Προσοχή! Ο φασισμός καραδοκεί.
1. Sun Tzu said: The good fighters of old first put themselves beyond the possibility of defeat, and then waited for an opportunity of defeating the enemy.
2. To secure ourselves against defeat lies in our own hands, but the opportunity of defeating the enemy is provided by the enemy himself.
3. Thus the good fighter is able to secure himself against defeat, but cannot make certain of defeating the enemy

Είπε ο Σουν Τζου: Ο καλός μαχητής πρώτα σιγουρεύει τα νώτα του, γιατί δεν μπορεί να σιγουρέψει τη νίκη του που εξαρτάται από τον αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: