Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

εκτίμηση αποτελέσματος - πρόταση αγώνα

Είπα κι εγώ να βγάλω μια εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα μιας και όλοι οι σχηματισμοί έχουν δημοσιοποιήσει από μια τουλάχιστον. ;)
Για μένα ήταν ήττα και μια ήττα πρέπει να έχει επιπτώσεις.
Δεν με ενδιαφέρει ποιος και πώς έγινε, όλοι «γνωρίζουμε».
Όμως η ηγεσία της ΛΑΕ είχε την ευθύνη ενός αγώνα που χάθηκε. Δεν ενδιαφέρει το πώς. Όταν χάνεται ένας αγώνας δεν χάνει ο στρατός αλλά ο αρχηγός έτσι για χάρη του κινήματος πρέπει ο Λαφαζάνης να παραιτηθεί από αρχηγός.
Θα μου πείτε πως «Ήταν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες»«Μας πολέμησαν όλοι»«Φταίνε οι σύμμαχοι» «Φταίει η προπαγάνδα τους» «Φταίει ο κόσμος που τους πίστεψε» «Φταίει ο Λαπαβίτσας» «Φταίνε τα μέσα» «Φταίει ότι δεν έγιναν συμμαχίες» «Φταίει ο περιορισμένος χρόνος» «Φταίνε τα σποτάκια που ενώ ήταν καλά δεν έδειχναν τις θέσεις μας» «Φταίει πως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι» «Φταίει το ΚΚΕ» «Φταίει πως ήταν ισχυροί»
Φταίει ... φταίει ...
Δικαιολογίες βρίσκονται όσες θέλετε. Αληθινές, λογικοφανείς, ψεύτικες, όμως καμιά δεν αναιρεί την ήττα. Και επαναλαμβάνω πως μετά από ήττα ο αρχηγός οφείλει να παραιτηθεί. Έτσι πρέπει και οι επόμενοι να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε αν ο Τσίπρας πχ μετά την ήττα της χώρας παραιτούταν και προχωράγαμε σε εσωκομματικές εκλογές. Δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει όμως είναι η επόμενη μέρα.
Η προσέγγιση της επιλογής μας είναι θολή. Η έξοδος από το Ευρώ σημαίνει μόνο έξοδος από την Ευρωζώνη ή και έξοδος από την ομπρέλα της Δύσης; Σημαίνει έξοδο και από το ΝΑΤΟ; Σημαίνει έξοδο από την επερχόμενη TTIP και πώς;
Είμαστε έτοιμοι; Προφανώς και όχι, πώς θα προετοιμαστούμε;
Έχουμε δυνατότητες σαν χώρα; Αν δεν έχουμε πώς και πότε θα τις αποκτήσουμε; Δεν αρκεί η θέληση, πρέπει να υπάρχει ανάλυση της επιλογής μας ώστε να γίνει μια στιβαρή απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και θα δίνει αναλυτική λύση στα προβλήματα της διακυβέρνησης της χώρας / σχέσεις με το εξωτερικό / οικολογία / παραγωγή / φορολογία / εργασία κλπ

Το σημαντικότερο όμως είναι το πώς θα προχωρήσουμε ώστε να διασφαλίσουμε τις αξίες μας, που είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια.
Η ήττα της ΛΑΕ και των υπολοίπων, δεν ήταν ήττα του ΟΧΙ μόνο, ήταν ήττα των αξιών μας. Ο ψηφοφόρος από τη μια επέλεξε μνημόνιο, για να παραμείνει ασφαλής μέσα σε μια αποικία, και από την άλλη, δεν βρήκε την επιλογή μας ισχυρή και αναγκαία ώστε να μας ακολουθήσει. Παραιτήθηκε η Ελλάδα στον νεοφιλεύθερο Σόιμπλε. Θα πληρώσουμε την επιλογή μας αν δεν βάλουμε τον ψηφοφόρο στην ενεργή διαδικασία εξεύρεσης λύσης και προσπαθήσουμε μόνο να τον πείσουμε. Δεν θα μας ακολουθήσει κανείς. Δεν είμαστε αυτόκλητοι παντογνώστες, αυτόκλητοι αρχηγοί, προφήτες, μάγοι ή θευματοποιοί. Ο ψηφοφόρος δεν πρέπει να παραμείνει ψηφοφόρος, αλλά να γίνει ενεργός πολίτης. Ο άνεργος θα πρέπει να κινητοποιηθεί αντί να ψάχνει δουλειά για 200€ και ο εργαζόμενος να είναι μην ευχαριστημένος από τα αφεντικά του όταν του δίνουν ψίχουλα.

Η λύση θα πρέπει να υπακούει στις αξίες μας και σε αρχές που εμείς θα βάλουμε σύμφωνα με τις αξίες μας.
Ας φτιάξουμε ένα μέτωπο που θα στηρίζεται στην δημοκρατία και την διαφάνεια συνθέτοντας τα σε επίπεδο βάσης.
Εδώ στη βάση θα δοθεί ο πόλεμος. Θα είναι καθημερινός και ανελέητος. Υπενθυμίζω πως θα αρχίσει κύμα εξώσεων λόγω χρεών και η οικονομική ασφυξία ολοένα θα μεγαλώνει.

Αρχικά πρέπει να οργανωθούμε σε τοπικές ομάδες σε επίπεδο δήμου συνεργαζόμενες με κάθε τεχνολογικό μέσο μεταξύ μας, χωρίς καθοδήγηση από τα πάνω, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις - αν μεγαλώσουν να χωρίζονται σε μικρότερες ώστε να είναι λειτουργικές.
Μετά να δημιουργήσουμε θεματικές ομάδες στις οποίες να θέτουμε ερωτήματα, ώστε να βρίσκονται λύσεις που να καταγράφονται και να είναι στην διάθεση όλων μας για αξιολόγηση και ενημέρωση. Αυτές θα πρέπει να γίνουν για κάθε θέμα αρχίζοντας από το καταστατικό μας, προχωρώντας στο σύνταγμα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την εκδημοκράτιση των επιχειρήσεων και την εξωτερική πολιτική.
Σε όλες τις ομάδες είναι αναγκαία και η χρήση του διαδικτύου, που πλέον δεν αποτελεί φραγμό παρά μόνο σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που πρέπει να εμπλέκονται με άλλο τρόπο.

Η ΛΑΕ πρέπει δεν πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα, αλλά να γίνει ομάδα ενεργών πολιτών που ζητάνε λύσεις ενάντια στην λαίλαπα, αλλά είναι έτοιμοι να τις ορίσουν μέσα από τις αξίες μας : Δικαιοσύνη - Δημοκρατία - Αξιοπρέπεια.

Αναμένοντας το 1ο συνέδριο της ΛΑΕ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: