Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2016

ο χορός

Μας παίζουν το ντέφι και εμείς χορεύουμε;
Τα ΜΜΕ είναι η πιο σημαντική οντότητα της Γης, είπε ο Μάλκομ Χ 
Τα "νέα" ΜΜΕ θα διαμορφώσουν μια "νέα" εικονική πραγματικότητα για την ανάπτυξη και την καθοδήγηση του λαού μας. Αυτά δεν θα μας πουν για το πως θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά για το πως θα συνεχίσει να είναι άδικος.


Ένα κίνημα με προμετωπίδα την μείωση των ωρών εργασίας είναι η απάντηση μας στην επίθεση των ξένων και ντόπιων καπιταλιστών.

Η αύξηση της ανεργίας είναι η μάστιγα της εποχής μας λόγω του ότι το κεφάλαιο έχει κερδίσει όλη την τεχνολογική πρόοδο που έχει παραχθεί μετά τον Β' ΠΠ. Με όπλο το χρέος και χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει καταφέρει μόλις 62 άνθρωποι να κατέχουν τον μισό πλούτο της Γης. Έτσι οι "περισσεύουν" πλέον αρκετοί από την παραγωγική διαδικασία και για αυτό τον λόγο η ανεργία ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη με αποτέλεσμα να μειώνονται ακόμη περισσότερο οι μισθοί.

Αυτό πρέπει να σταματήσει, αρχικά μια μείωση των ωρών εργασίας σε 30 πρέπει να είναι η απαίτηση μας.
Βέβαια ανεγείρονται και άλλα εργασιακά θέματα σχετικά με τις εισφορές ασθενείας κλπ, αλλά αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση της εργατικής τάξης σήμερα, όχι το ποιος πήρε και με ποιο ποσό τα ιδιωτικά μέσα, γιατί όποιος και να τα πήρε έχει τα ίδια συμφέροντα με τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: