Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Ο θάνατος

Έρχεται η ανάσταση μετά από τον θάνατο; 
Έρχεται η ανάπτυξη μετά από την ύφεση;
Το ζεύγος Αγγελοπούλου όπως και πάμπολλοι άλλοι, μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό λόγω υπερφορολόγησης. Μας λένε δώστε λεφτά (επιδοτήσεις) στους πλούσιους ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας! Δεν μας λένε όμως πως οι πλούσιοι παίρνουν τα χρήματα και φεύγουν όταν δεν τους συμφέρει.
Στην Ελλάδα σήμερα, το κόστος διατήρησης μιας επιχείρησης είναι τεράστιο όχι εξαιτίας της υπερφορολόγησης (που είναι μικρή), αλλά εξαιτίας της νομοθεσίας που ωφελεί μόνο τις τράπεζες, αν και τώρα τελευταία, ούτε κι αυτές. Εξάλλου ποτέ δεν έβαλαν χέρι στις εξωχώριες εταιρίες που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να μειώνουν τους φόρους.

Είναι βέβαια το ίδιο να μεταφέρει ο Θανάσης την επιχείρηση του στην Βουλγαρία, με το να μεταφέρει ο Αγγελόπουλος την δική του στο Λουξεμβούργο;
Σίγουρα όχι, αλλά μπορεί όπως και ο Θανάσης που το κάνει για επιβίωση, απλά ο Αγγελόπουλος το κάνει για να κερδίσει περισσότερα, καπιταλισμό έχουμε. Μπορούμε να εμποδίσουμε κάποιον από το να πάρει τα λεφτά του και να φύγει; Όμως κάλλιστα μπορούμε να ξεπουλάμε τους πολίτες της για 100 και 200€ :
"Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σήμερα στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με ΜΕΙΚΤΟ μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ, ενώ συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ"
Έτσι η Ελλάδα κινείται πάνω σε μια βραδυφλεγή βόμβα που λέγεται ύφεση και με τις οδηγίες των "σοφών" Ευρωπαίων-αρπακτικών θα καταστραφεί τελειωτικά, αφού πρώτα ξεπουλήσει όλη την περιουσία της.

Μας μιλάνε για μείωση της ανεργίας όταν οι μισθοί πέφτουν και οι άνεργοι εργάζονται για ψίχουλα. 

2004 συνολικοί εργαζόμενοι 59,1%, με μειωμένο ωράριο οι 4,5%
2014 συνολικοί εργαζόμενοι 49,1%, με μειωμένο ωράριο οι 9,3%
λιγότεροι κατά 10% οι εργαζόμενοι, αύξηση 107% εκείνοι που εργάζονται με μειωμένο ωράριο
Με συμβάσεις εργασίας 12%

Πηγή: EUROSTAT

Μέσος όρος μισθών στην Ελλάδα
2008 - 2016 (Βάση το 2006 = 100%) 2016 = 87%

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ





Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται μιας και υποτάχθηκε και υπέγραψε τον βραδυφλεγή θάνατο, αλλά ευθύνονται και όσοι βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλά ομφαλοσκοπούν.
Ευθύνεται και η αριστερά που έφυγε, η αριστερά που δεν βρίσκει κοινό τοπίο ώστε να αντεπιτεθεί στην συνεχή εξαθλίωση.
  • Η αριστερά που θέλει ή επανάσταση ή θάνατο, αλλά συζητάει και συναλλάσσεται για τις καρέκλες που θα αποκτήσει.
  • Η αριστερά που πρεσβεύει την δημοκρατία, αλλά δεν την αντέχει στα σωθικά της.
  • Η αριστερά που μιλάει για τις ωραίες εποχές που θα 'ρθουν, όπως μιλάει και η σημερινή δεξιά.
  • Η αριστερά που έχει ξεχάσει τι σημαίνει ανεργία, τι σημαίνει πείνα, αλλά για αυτήν είναι απλές λέξεις.
  • Η αριστερά που έχει ξεχάσει τι σημαίνουν εργασιακές σχέσεις και φτιάχνει επετειακές απεργίες μιας μέρας αντί να οργανώσει κινήματα ανατροπής. 
Πρέπει να το κατανοήσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μας διαλύει όχι μόνο σαν χώρα, αλλά και σαν κοινωνία και ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή της σημερινής κατάστασης πριν φτάσουμε να αλληλοφαγωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: