Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

Μετανάστευση


Φεύγω ή μένω;
Πόσοι το έχουν σκεφτεί και πόσοι το πραγματοποίησαν;
Αν το να φύγεις είναι προδοσία, τότε το να μείνεις τι είναι;
Μένεις σε μια χώρα που παλεύεις για ένα καλύτερο μέλλον ή φεύγεις και φτιάχνεις ένα καλύτερο μέλλον για σένα;
 
Το ίδιο αναρωτιέται η μισή υφήλιος, και βάλε.
Προδότες όσοι φεύγουν από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Κίνα, το Μπαγκλαντές, την Ελλάδα, το Κογκό ...
Προδότες;

Οι λαοί πάντα μετανάστευαν και θα συνεχίσουν εφόσον οι συνθήκες είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή.

Προδότες είναι οι πολιτικοί που ξεπουλάνε τους πολίτες της χώρας τους για προσωπικά οφέλη.
Προδότες και οι δήθεν πρωτοπόροι που εγκαλούν τους άλλους για προδοσία και αντί να αντισταθούν δημιουργώντας κινήματα αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στην εξουσία, τα διασπούν. 
Προδότες οι δήθεν ιδεολόγοι αριστεροί που χρόνια τώρα με το να έχουν αναγάγει τον σοσιαλισμό σε θέμα συζητήσεων σε πανεπιστημιακούς κύκλους, διασπάστηκαν σε 1000 κομμάτια χωρίς να μπορέσουν συνεννοηθούν και δεν ακολούθησαν τη ρήση του Μαρξ, «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».
Προδότες οι δήθεν διανοούμενοι φωτισμένοι και πνευματικοί άνθρωποι που δεν ξεσήκωσαν τους πολίτες ενάντια στο άδικο, αλλά συμμετείχαν στην καπιταλιστική θηριωδία τόσα χρόνια και ακόμα τα τελευταία 10 χρόνια τώρα, το περισσότερο που κάνουν είναι, την πάπια.
Προδότες οι μορφωμένοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έβαζαν χαλαρά το θέμα παιδεία, ενώ πρότασσαν το θέμα μισθοί, οι νομικοί που έβαζαν χαλαρά το θέμα πολυπλοκότητα των νόμων, ενώ χρησιμοποιούσαν τα παραθυράκια, οι γιατροί που έπαιρναν φακελάκια πάνω στο κρεβάτι των ασθενών τους, οι επιχειρηματίες που πλήρωναν μίζες για να πάρουν έργα, οι τραπεζικοί που έδιναν δάνεια ενώ ήξεραν ότι εξαθλίωναν τον λαό.

 
Προδότες όλοι μας που μάθαμε τα παιδιά μας πως το χρήμα είναι αυτό που μετράει μιας και αυτό κυνηγάγαμε συνεχώς, αφήνοντας τα στην καθοδήγηση της τηλεόρασης.
Προδότες όλοι μας που ενώ βλέπουμε να χάνεται η δημόσια περιουσία εμείς σκεφτόμαστε μόνο το σπίτι μας.

Ποιον πρόδωσαν όσοι μεταναστεύουν; Ποιον εξαπάτησαν;
 
Μήπως πρέπει να μείνουν για να εξαθλιωθούμε όλοι ακόμα περισσότερο; Μήπως πρέπει να μείνουν για να πέσει ακόμα πιο κάτω το μεροκάματο;


Δεν υπάρχουν σχόλια: