Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2015

Άμεσα μέτρα ανάκαμψης

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 

Το παγκόσμιο (καπιταλιστικό) χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργεί χρήμα από το χρέος και τους τόκους.

Μια οικονομία που βασίζεται σε αυτό θα είναι πάντα υποχείριο του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, άρα υπόδουλη.

ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ειδικά μια οικονομία σαν την Ελλάδα που δεν έχει δικό της χρήμα, ούτε είναι αρκετά μεγάλη για να επηρεάσει το Ευρώ, δεν μπορεί να αντιδράσει.
Εξαρτόμαστε από την ΕΚΤ & τους μεγάλους εταίρους που επηρεάζουν το χρήμα. Αυτό έγινε με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΟΚ τότε. Το δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» του Καραμανλή.
Με το που μας έκοψαν την πίστωση η οικονομία μας διαλύθηκε. Πρώτα οι τράπεζες με το κράτος και μετά οι πολίτες - μιας και οι ισχυροί «πατριώτες» κράτησαν το χρήμα για τον εαυτό τους, όπως πάντα - έχασαν τις περιουσίες τους.

Σήμερα, η μόνη ορατή λύση βρίσκεται μέσα στη ΕΖ και την ΕΕ. Η ΕΚΤ και οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν πως πρέπει να βάλουν χέρι και στους δικούς μας ισχυρούς «πατριώτες». Όμως αυτό δεν θα έχει τέλος. Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σύντομα θα βρεθεί με τεράστια ελλείμματα και μια μια οι οικονομικά αδύναμες χώρες θα καταστραφούν σε δήθεν ελεγχόμενες κρίσεις, όπως η σημερινή. Αυτό πληρώνουμε για φόρους υποτέλειας.

ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να εξορθολογίσει την οικονομία μας και να μετατρέψει την χώρα μας σε ένα σύγχρονο κράτος με περισσότερη δικαιοσύνη. Τα χρήματα που αφειδώς έρχονται από την ΕΖ υπό μορφή επιδοτήσεων πρέπει να πάνε, επιτέλους, στην πραγματική οικονομία και να την αναπτύξουν.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Δημιουργία τράπεζας «φτωχών»

Όμως για να αναπτυχθεί μια καπιταλιστική οικονομία όλοι γνωρίζουμε πως χρειάζεται να δίνει δάνεια, όχι επιδοτήσεις. Για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τράπεζα «φτωχών» που θα δανειοδοτεί χωρίς επιτόκιο μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις και μεγαλύτερες με μεγαλύτερο επιτόκιο.  
Οι επιδοτήσεις πρέπει να καταργηθούν. Λειτουργούν σαν μέσο επιδότησης φίλων και γνωστών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εξορθολογιστούν.

Καθιέρωση 6ωρης εργασίας

Από την άλλη μεριά πρέπει να τονωθεί η ζήτηση. Αυτό θα γίνει με την άμεση καθιέρωση 6ωρης εργασίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Το κόστος της αύξησης θα επιδοτηθεί α) σε όλες τις επιχειρήσεις με άμεση κατάργηση των εισφορών ασθένειας και β) στις μικρές επιχειρήσεις με επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων. βλ. Γιατί 6ωρο

Απλή φορολόγηση

Απαραίτητη προϋπόθεση η δίκαιη φορολόγηση με μεγάλη την τελική κλίμακα πχ 95% για όλους χωρίς μειώσεις κλπ. Άμεση καθιέρωση περιουσιολογίου για πάταξη της φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής και προσωπική φορολόγηση, αντί για εταιρική. βλ. Ατομική φορολόγηση

Σημείωση: Σταματάνε οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας, παραμένουν όμως οι της 2ης κατοικίας. Δηλαδή θα προστατεύεται η 1η κατοικία του Βαρδινογιάννη;
Ενώ του μπάρμπα Μήτσου το σπιτάκι στην εξοχή θα πάει στη τράπεζα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: